Att resa med barn

Här kommer en sammanfattning av några tips man bör tänka på när man ska resa med barn.

  • Sulky. Vi hade först tänkt strunta i barnvagn eftersom att vi inte ville ta med vår vardagliga men då passar ju en sulky bra! Framför allt om den går att ta ner till liggläge för bebisar. Vi blev övertygade av att bebisen kan behöva sova i vagnen då och då, allt konkande på honom kan vara svårt för alla våra ryggar och sedan kommer vi antagligen ha annat att bära på. Samt att de flesta flygbolag tillåter en gratis vagn att ta med sig, dock vill många flygbolag att man meddelar detta i förväg. Dessutom skyddar den från solen om man har ett skydd över som t.ex. parasoll eller tillhörande solskydd.
  • Bärsele. För de gånger vi inte kan använda vagnen, t.ex. vid ojämna vägunderlag, så blir bärselen ett bra alternativ för barn som inte än kan gå.
  • Vätska. Att amma barnen mycket/ge extra ersättning eller tänka på att barnet ska gå i sig extra vatten om ni reser någonstans varmt. Om barnet äter så ta med många mellanmål.
  • Täckande, tunna kläder. För att undvika solen men samtidigt inte bli för varm. Och så en solhatt. Extra kläder och blöjor kan ju vara bra. Och servetter eller handduk. Kanske ta en flaska vatten att dutta på handduken och torka bebisen med ifall lillen blir varm.
  • Solskydd. Om man ska någonstans där solen steker. Förslag på naturliga solskyddskrämer kommer upp i ett inlägg inom kort.
  • Amma vid start och landning. Amma vid start och landning så att barnet inte får ont om ni flyger. Eller ge barnen någon form av vätska vid samma tidpunkt t.ex. om man ger bebisen ersättning. Tydligen ska man kunna ge sockervatten för att bebisen ska lugna ner sig.
  • Var flexibel. Allt för mycket intryck kan vara överväldigande för en bebis men lillen kan också bli uttråkad av för långa stunder i vagnen. Lägg in täta raster i planerna. Barnet behöver fortfarande sina rutiner i form av mat, vila och även lekstunder. Ta med leksaker som underhåller och stimulerar barnet.
  • Var observant på säkerheten runt om kring dig. Den kanske inte alltid är den bästa på alla platser. Du kan alltid ta med ett barnsäkerhetskit och tänk på att titta till bilbarnstolen om ni åker taxi. Om barnet går kan man klä henne/honom i färgglada kläder och lägga en lapp med information så som mobiltelefonnummer i deras ficka ifall man tappar bort varandra. På små barn kan man ha en sele som sitter fast på barnet och sedan på en av föräldrarna.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.