Testa egen rismjölk

Jag gjorde egen rismjölk efter detta recept.

Ingredienser: ca 2 dl ris, ca 8 dl vatten, socker/honung eller annat sötningsmedel. En mixer och en sil.

Såhär gör du:

  1. Tvätta riset och blötlägg därefter riset i en kanna tillsammans med vattnet över natten eller minst 8 timmar.
  2. Häll blandningen i en mixer och mixa på högsta hastigheten i 2 minuter, tillsätt socker, honung eller något annat sötningsmedel av din smak.
  3. Sila blandningen. Klar att servera.

image

Resultat: Det var ett enkelt recept att följa och resultatet blev bra. Jag använde en vanlig tesil för att sila blandningen och socker som sötningsmedel.

Dock tyckte jag inte om smaken. Den blev inte alls som den man köper och jag kommer antagligen fortfarande att köpa färdig rismjölk när jag vill dricka den men använda min egna om jag ska ha den i matlagning så som till soppa osv.

Härligt i alla fall att man kan spara lite pengar och göra sina egna alternativ. Ser fram emot att testa mer, har mandelmjölk och havremjölk i tankarna just nu.

image

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.