Lavendelolja

Lavendel är en vackert doftande växt som används som ett naturligt botemedel mot en mängd olika sjukdomar och besvär. De vanligaste användningsområdena är med lavendel eterisk olja, som utvinns ur de doftande blommorna.
Några av de många hälsofördelar är:

  • Nervsystemet: lavendel eterisk olja har en lugnande och rogivande doft och används ofta för att behandla och motverka huvudvärk, migrän, ångest, depression, nervositet och stress.
  • Smärtlindrande: lavendel eterisk olja är ett effektivt botemedel mot smärtlindring. Den minskar smärtan orsakad av muskelvärk och stukningar, reumatism, ryggvärk och ryggskott. Masseras in på de drabbade områdena.
  • Sömnlöshet: den lugnande doften av lavendel framkallar sömn och används därför för att behandla sömnlöshet.
  • Respiratoriska sjukdomar: lavendelolja används i stor utsträckning för att behandla olika respiratoriska problem inklusive influensa, förkylning, halsinfektioner, astma, trafikstockningarna sinus, bronkit och halsfluss. Den appliceras vanligtvis på huden i nacken, ryggen och bröstkorgen.
  • Hudvård: lavendel är känd för sina antiseptiska och svampdödande egenskaper och är därför till nytta för hudproblem så som akne, psoriasis och andra inflammationer. Används för att läka skärsår, sår och brännskador eller används tillsammans med kamomill för att behandla eksem.

Länk

 

One Comment

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.