Husmors naturliga städtips

Här kommer några städtips jag hittade på nätet, har pröva flera av dem med gott resultat. Dela gärna med er av era egna tips!

  • Sug upp lite vaniljsocker i dammsugaren innan du börjar med dammsugningen, så kommer ditt hem att lukta som milkshake!
  • Bästa sättet att få bort oönskat hår från soffan (t.ex katthår) är att trä en foppa-toffel på handen och dra framåt/utåt. Den statiska elektricitet som bildas gör att precis alla hårstrån följer med. Det funkar bäst i en tygsoffa, men även på skinnsoffan blir det ett bra resultat. 
  • Ta på dig ett par stickade fingervantar och stick in fingrarna mellan persiennerna och damma. Supersnabbt och smidigt sätt att få rent och fint. Blöta vantarna lätt i vatten om du behöver våttorka och gör på samma sätt.
  • Fixa ditt eget rengöringsmedel! Blanda: 3 matskedar ättika, 20 droppar av någon eterisk olja samt 500 ml ljummet vatten. Blanda allt i en sprayflaska och spraya på där det behövs och torka med trasa. Detta rengöringsmedel används bäst i köket för kranar, diskbänkar, spis, i kylskåp osv. Luktar riktigt fräscht, fungerar superbra mot kalk och olika fläckar, är antibakteriell och dessutom miljövänlig och kan användas på ytor där mat ska förberedas.
  • Vid fönsterputs eller putsning av speglar: Använd kaffefilter, de suger upp bra och luddar inte av sig (och finns oftast hemma). Om du dock inte har kaffefilter hemma kan du använda dig av tidningspapper som inte heller lämnar rester efter sig på samma sätt som en trasa kan göra (detta tips fick vi från vår semester i Marocko där kvinnorna torkade av sina bord med tidningspapper).


  • Om du har en diskbänk som börjat dra åt sig diverse fläckar som inte går bort mer ren armstyrka, gör såhär: Blanda lika delar bakpulver och citronkoncentrat och stryk ut på bänken. Låt det bubbla och sitta cirka 10 minuter. Torka därefter av med en fuktig trasa.
  • När du dammsuger i köket kan du passa på att dammsuga i besticklådorna också. Använd då en nylonstrumpa över munstycket på dammsugaren så att smuts från maskinen inte sprids till lådan.
  • Bubbelvatten och citronskivor i en skål kan man gärna ställa i kylskåpet och runt om i lägenheten för en ren och fräsch doft.
  • Om dina glas är flottiga kan du häll i lite ättika i sköljvattnet så blir dem blanka igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *