Sorteringsguide

Har du en smartphone måste jag rekommendera dig att ladda ner appen ”sorteringsguiden”. Där får du en lång lista över vilka sopor som du ska sortera vart, allt från konserver och plast till blöjor och bindor – för du vet väl att du ska slänga dem bland brännbart?

På deras hemsida sorteringsguiden.se hittar du också information om hur du sorterar dina hushållsavfall, var du slänger allt och vad det blir av det. Det står bland annat på deras hemsida att bananskal blir fordonsgas – intressant!

Något jag tycker hade varit så enkelt att ha hemma är källsorteringskassar, dessa är från förvara.se. De är något dyrare än andra alternativ jag sett men också snyggare så det beror väl på vad man letar efter. Frågan är bara vart man ska ha dem någonstans för att få den bästa förvaringslösningen… Får dem plats under diskhon tro?

Har ni flera tips på inredning eller annat som kan hjälpa oss att källsortera smidigare?

Uppdatering: Det är alltid viktigt att du kollar med din lokala sortering om hur hushållssoporna ska sorteras, det kan nämligen förekomma avvikelser beroende på var man bor. Men dessa är generella guider.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.