Kött, blöjor och förvaring

Detta inlägg blir varken helt naturligt eller barn/bebis-tänkande men ville ändå dela med mig av dessa 3 hemsidor att kika på. Först ut har vi Köttguiden.

Syftet med Köttguiden är (enligt dem själva): att ge konsumenter och de som arbetar med livsmedel vägledning mellan olika typer av kött och också mellan kött och alternativ till kött. Att producera kött innehåller många led och genom att välja ekologiskt kan vi bland annat stimulera till minskad användning av bekämpningsmedel och mineralgödsel.Andra frågor som besvaras är vad vi får i oss från köttet, hur mycket kött vi bör äta osv.

Nästa hemsida är Blöjbudet. Jag skulle inte rekommendera t.ex. våtservetterna från hemsidan men deras blöjor är ett alternativ till dig som inte vill använda tygblöjor men samtidigt har svårt att få tag på ekologiska ”vanliga” blöjor. Ett exempel som finns är märket Wiona och ett annat är dessa från blöjbudet. Deras blöjor är fria från parfym, lotion och innehåller inga kemikalier och är 65 % nedbrytningsbara.

Sista hemsidan är Förvaringsdrottningen. Jag vet inte hur länge jag kan sitta och läsa denna blogg, verkligen inspirerande och hjälpsam. Hon skriver om hur man kan hitta på smarta förvaringsalternativ och organisera sitt hem (och även sin vardag), lägger upp snygga bilder och använder ofta flera valmöjligheter som förslag. Spana in kategorin ”miljötänk”. Om man läser på lite själv om olika aspekter angående farliga kemikalier kan man säkert lista ut egna alternativ med inspiration från hennes förslag.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *