Galltvål

Galltvål finns i fast och flytande form och är ett naturligt och biologiskt nedbrytbart rengöringsmedel som fungerar riktigt bra! Denna variant är från Bodystore och är ekologisk i fast form, 100 g.

20130628_192219-1

Beskrivning: Tvålbasen är kokosfett och palmolja. Därefter innehåller tvålen klorofyll som ger den dess gröna färg och hjälper till att ta bort gräsfläckar. Oxgalla är den sista ingrediensen och den är effektiv på feta och oljiga fläckar. Galltvålen kan användas för att ta bort i stort sätt alla slags fläckar på kläder, skor, läderprodukter, i bilen, kromdetaljer… you name it. Det spelar ingen roll om fläcken/smutsen är ny eller av äldre variant, galltvål tar bort även svårare fläckar. Hållbarheten är dessutom obegränsad då tillväxt av microorganismer förhindras när oxgallan kommer i kontakt med tvålbasen.

 

 

Omdöme: Riktigt fantastisk på att ta bort fläckar utan att på något sätt skada materialet och är inte ett dugg farlig för huden vid kontakt. Vi använder tvålen som fläckborttagare till kläder och hittills har vi inte stött på någon fläck som den inte lyckats ta bort. Ser fram emot att testa den flytande varianten och se hur den handskas med tvätten.

Det negativa med galltvål är dock att tvålbasen bland annat består av palmolja vilket är ett väldigt omtvistat ämne som många tar avstånd ifrån, även fast produkten har naturliga och ekologiska ingredienser. Ett inlägg som förklarar mer om situationen angående palmolja kommer upp inom kort.

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.