Enkelt att få ekologiskt hem till dig

Läste nyligen klart boken ”Äkta vara” skriven av Mats-Eric Nilsson, som för övrigt är en mycket läsvärd bok, där det i slutet nämns tips på ett flertal olika hemsidor där man kan beställa ekologisk mat så som fisk, grönsaker, frukt m.m. Vi som letar efter ekologiskt och närodlat kan tycka att det är smidigt och värt (även tidsmässigt) att få råvaror hemlevererade direkt utanför dörren, och på dem olika hemsidorna kan man läsa om till vilka orter som det levereras. Beroende på leverantör så kan man beställa lådor med bara frukt eller bara grönsaker eller blandat samt välja hur många sorter man vill ha av varje. Eller varför inte beställa hela matkassar – samt få med recept och inspiration. På vissa hemsidor kan man också se vilka nästa veckors varor är (vilket jag personligen tycker är jätte roligt att titta på och sukta efter). 

Vi har än så länge endast provat på Ekolådans mixlåda med 5 sorters grönsaker och 3 sorters frukt. Allt gick smidigt, lådan lämnades utanför vår dörr (man kan lägga till en portkod på sin profil ifall det behövs). Vi hörde dörrklockan plinga tidigt på morgonen och när vi gick och öppnade såg vi lådan med en härlig blandning av fräscha, goda råvaror (framför allt mangon var i särklass den godaste vi smakat! och även rödlöken fantastisk) och eftersom man får olika råvaror, beroende på olika faktorer, så är det trevligt att testa något man kanske inte hade köpt annars i affären (om man tenderar till att alltid köpa samma saker vanligtvis). Den gamla lådan kan man ställa utanför dörren vid nästa beställning så hämtar dem upp den när dem lämnar den nya. Man bestämmer själv om man vill ha lådor varje vecka/varannan vecka eller bara vid ett tillfälle, och om man beställer flera lådor kan en viss mängdrabatt förekomma. Betalningen dras från ditt kort efter det att lådan levererats till dig.  

Detta är definitivt något vi uppskattade. Är redan jätte sugen på att beställa fisk och testa på andra leverantörer som till exempel Årstiderna. Det känns lyxigt att få så fräscha råvaror levererade hem, eller varför inte ge bort en låda i present till någon du känner?

 

Här hittar du Ekolådan

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.