Återvinn dina kaffekapslar

Återvinn dina kaffekapslar

Vad finns det vi föräldrar älskar så mycket som kaffe? Förutom våra barn och klimatsmarta tips så klart. Nej, skämt å sido. Efter att jag skrivit om min TASSIMO så fick jag frågan om hur jag återvinner kaffekapslarna. Så här kommer en kort demonstration.

Miljövänliga förpackningar som går att återvinna är något som ligger mig varmt om hjärtat. Samtidigt gillar jag att ha många rena ytor så förvaringsidéer och compact living är gärna något jag letar efter. Därför har det fallit sig naturligt för mig att dela upp återvinningen under diskhon i separata delar på en gång.

Så där finns det mörkt glas, genomskinligt glas, papper, plast, metall.. och min nya samling av tassimo-kapslar!

Så hur går du till väga?

Först njuter jag av en härlig kopp medan jag läser något intressant.

Kaffekapseln som blir över lägger jag tillsammans med andra, använda kapslar i en vanlig förvaringsburk tills den blir full.

När burken är full lägger jag alla i en påse som jag förvarar under diskhon. När jag samlat kapslar för minst 2 kg följer av följande steg som skapats av återvinningsföretaget Terracycle:

 • Använd en kartong för att samla in dina använda kaffekapslar och folieförpackningar. Undvik läckage genom att lägga kapslarna i en tät påse. Kartongen ska vara i en lämplig storlek och innehåll minst 2 kg.
 • Beställ en förbetald fraktsedel via TerraCycles hemsida. Detta gör du genom att logga in på ditt användarkonto, klicka på den röda knappen ”Beställ fraktsedel”, välj TASSIMO-Brigaden i listan och klicka på ”E-posta mig min fraktsedel”.
 • Skriv ut fraktsedeln som skickats till dig och lämna kartongen vid något av Postens serviceställen.

Den totala summan som går till välgörenhet är baserad på vikten av innehållet i kartongen.

Så enkelt var det att leva miljövänligt, bidra till välgörenhet och njuta av gott kaffe!

Läs gärna mer:

* Mitt inlägg om Tassimo-kaffemaskin

* TASSIMO-brigaden på Terracycles hemsida

5 Comments

 1. Emma

  Hej!

  Inskaffade just en Tassimo maskin och googlade snabbt på hur jag bäst återvinner kapslarna och hittade ditt inlägg :) Har en liten fundering bara, har du någon uppfattning om hur många kapslar det krävs för att komma upp i 2KG?

  Mvh, Emma

 2. Hej Emma. Oj det var så länge sedan jag skrev detta inlägg så jag har tyvärr ingen aning, kanske kan du maila företaget jag länkat till och höra med de? De är ju specialister, så att säga ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *