Ekologiska produkter i form av barnmöbler

Ekologiska produkter i form av barnmöbler

Ekologiska produkter är ett vitt och brett område och innebär inte bara produkter man äter eller använder som hudvård. Ekologisk produkttillverkning räknas även in i möbelsammanhang och inredning. Har man nyss fått barn, kan man inreda barnets rum på ett miljömedvetet och ekologisk sätt.

Ekologisk inredning till babyn och säker radonmätning

En baby som nyss fått komma hem, kommer att behöva sitt eget lilla barnrum att växa i och då kan man inreda ekologiskt och miljömedvetet, samt se till så att luften i hemmet är hälsosam utan radon. Det finns bra sätt att inreda ett ekologiskt barnrum med giftfria möbler och till exempel bäddset i ekologisk bomull med GOTS-certifiering. Detta står för Global Organic Textile Standard och är enligt kraven helt giftfri bomull och där man värnar om hållbarhet inom själva tillverkningen. När det kommer till inomhusluften i hemmet är det också viktigt att se till så att man har ett radonfritt hem. Radon är en radioaktiv gas som kan finnas i väggar, golv och mark och köper man ett hus bör det utföras en radonmätning. En riktigt professionell radonmätning kan utföras av kunnig personal från radea.se som ser till att hemmet blir grundligt undersökt. Om det visar sig att huset har för höga halter radon, utförs en professionell radonsanering och man kan även få riktigt bra luftbehandlingsaggregat för en optimal och hälsosam inomhusluft.

Giftfritt och barnvänligt

Det är inte bara möbler och tyger i ett barnrum som bör vara ekologiska utan det är även viktigt med ekologiska leksaker för en säker miljö åt barnet under uppväxt och lek. Någon man också ska tänka på är att en del väggfärger kan vara giftiga genom att de avger skadliga ämnen ut till inomhusluften. Detta är skadligt för hälsan under en längre tid av exponering och ofta märker man inte av detta. Då kan det vara klokt och bra att använda giftfria och ekologiska färger till babyns rum. Färger från serien SENSE av Jotun eller serien Flutex 7S från Flügger färg är några bra exempel på ekologisk och miljömärkt färg som inte innehåller giftiga lösningsmedel och som är helt luktfria. När man väljer möbler, finns det många butiker som idag säljer ekologiska möbler både på plats eller online på internet. Ett barnrum till babyn med en vacker ekologisk spjälsäng, vackra tyger i miljö- och barnvänliga tyger samt giftfria material, är ett vackert och klokt val för ett nytt liv som har kommit till världen!

dante