Gör bättre miljöval – skaffa renare el

Gör bättre miljöval – skaffa renare el

Det finns mycket som man kan göra för att skapa en bättre miljö, bland annat återvinna, köpa ekologiska produkter och välja att promenera istället för att ta bilen. Men man kan göra ännu mer. Att välja rätt elavtal kan vara ett sätt att göra något bra för miljön.

Jämför elavtalen och hjälp naturen

Om du funderar på att välja ett nytt elavtal kan det vara bra att göra en liten jämförelse först. När du jämför olika elavtal kan du bland annat titta efter vilka elbolag och elavtal som ger den bästa elen utifrån miljösynpunkt. Att välja grön el behöver inte vara dyrt. Det finns många billiga och miljövänliga elbolag och elavtal att välja mellan. Hitta ett elavtal som matchar dina preferenser.

Få bättre ekonomi och köp mer ekologiskt

Den främsta orsaken till att folk väljer att byta elbolag och elavtal brukar vara för att spara pengar. Det kan vara en stor skillnad mellan olika elavtal när det kommer till priset. Att välja ett billigare alternativ kan göra att du sparar många hundralappar i månaden som du istället kan använda till att köpa fler ekologiska produkter i butiken eller för att bygga upp ett bättre sparande.

Köp en elbil

De flesta behöver en bil för att kunna sköta vardagslivet och sitt arbete, men många tycker det är tråkigt att använda bilen så mycket som de gör med tanke på miljön. Att köpa en elbil är därför ett bra alternativ som både gör det möjligt att fortsätta med sitt vardagsliv som vanligt och är snällare för miljön. En hybrid är också bra och kan fungera bättre för dig som har långt mellan laddstationerna.

Panta mera

Utöver att tänka på hur man använder sin el och sitt drivmedel kan det vara en bra idé att panta mera. Genom att återvinna plast och aluminium gör man en stor tjänst för miljön. Dessutom har du ju betalat extra för panten när du köpte drycken och får tillbaka de pengarna när du går och pantar. Med andra ord är det bra för dig och din ekonomi samt för miljön att panta mera.

dante