Sänk dina elkostnader och få råd med ekologisk mat

Sänk dina elkostnader och få råd med ekologisk mat

Att äta ekologiskt är bra, både för oss själva och för klimatet. Problemet som många småbarnsfamiljer har är dock att man upplever de ekologiska alternativen som dyra och därför prioriterar bort dem för att rädda ekonomin. Det finns dock annat du kan spara in på för att ha råd att ge dig och din familj ekologisk och näringsrik mat, elen till exempel.

Trots att el är en stor utgiftspost i de flesta familjer är många dåliga på att se över sina elkostnader. Det är dumt eftersom det ofta finns mycket pengar att spara på att göra det. Elleverantören Greenely erbjuder en smart och billig lösning för el. Genom att använda Greenelys app kan du dessutom få enkel kontroll över dina elkostnader. Du kan alltså i realtid se hur mycket el du förbrukar och dessutom få analyser av din data.

Många vet inte hur mycket el de använder

Det är vanligt att idag bara få hem en elräkning i brevlådan, notera om den är hög eller låg och sedan betala utan större eftertanke. Med Greenely får du mycket bättre koll på hur mycket el du förbrukar och när elen är som billigast. På så sätt kan du också anpassa din elanvändning till tider på dygnet när elpriset är lågt. Att alltid köra disk- och tvättmaskiner när priset ligger lägre kan spara många tusenlappar åt familjen, tusenlappar som istället kan läggas på bra och ekologisk mat. Du får all information du behöver genom den smarta appen.

Medvetenhet om elförbrukning ger klimatvänligare hem

Många upplever att när de får bättre kontroll på sin elförbrukning så kan de också göra klimatsmartare val. Till exempel kanske du släcker den där lampan i det tomma rummet eller struntar i att låta tv:n stå på fast ingen tittar. El blir lätt något abstrakt när man inte kan se förbrukningen och vad den kostar. Så fort det skapas medvetenhet kring detta blir det mycket enklare för dig och din familj att göra bra val.

Sätt upp mål och gör det roligare

Ett smart sätt att minska sin elförbrukning är att sätta upp mål för vad ni vill göra med de pengar ni sparar. Bestäm till exempel att ni ska spara så mycket så att ni kan fylla kassen med ekologiska matvaror varje månad. Det blir en rolig utmaning för både dig och din familj. Appen är också utmärkt att visa barnen för att ge dem förståelse för hur mycket el som går åt när ni gör vissa saker, till exempel tvättar, ser på tv eller spelar datorspel. Barn tenderar att förstå bättre när de får se bilder snarare än bara få något abstrakt förklarat för sig.

Om du vill spara pengar men inte riktigt vet var du ska ta dem ifrån är det bästa tipset alltså att se över elavtalen och investera i smart och billig el.

dante