Miljövänliga babyprodukter du kan göra själv

Miljövänliga babyprodukter du kan göra själv

En liten bebis har mycket ömtålig och tunn hud, en hud du absolut inte vill behandla med massor av kemikalier. Visst finns det mängder av ekologiska hudvårdsprodukter att köpa, men ännu bättre är ju om man kan göra en del själv. Det är både enkelt, roligt och blir billigare. Här följer instruktioner för hur du tillverkar två riktigt bra produkter.

Tvättlappar

Många köper fuktade engångstvättlappar i butik, men du kan enkelt fixa egna och bli av med gamla handdukar på köpet. När du gör egna tvättlappar som kan återanvändas bidrar du dessutom till att minska de växande sopbergen. Klipp handdukarna i lagom stora rutor och blöt dem sedan i en blandning av 5 deciliter varmt vatten och 1,5 teskedar kokosolja. Du behöver bara blöta så många som du ska använda. Lägg dem sedan i en plastpåse så att de håller fukten. Efter användning kan du tvätta dem i maskin, för att sedan använda dem igen. Det blir knappast mer miljövänligt än så.

Ringblomssalva

Vår natur är helt fantastisk och har mycket att bjuda på om man bara känner till hemligheterna. Visste du att många växter har läkande egenskaper? Naturligtvis ska du vara säker på din sak och känna till möjliga allergier innan du experimenterar loss i växtriket. Med det sagt är ringblomssalva traditionellt använd för att lindra irriterade blöjbakar då ringblomman är en riktig superväxt. Till ringblomssalva behöver du bara två ingredienser, ringblomsolja och bivax. Ringblomsolja är ett oljeutdrag från kronbladen på blommorna. Man lägger dem i olja och låter stå i två veckor, sedan silar man av oljan. När du ska göra salvan blandar du 45 milliliter ringblomsolja med 9 gram bivax och smälter över ett vattenbad. Häll blandningen i rena burkar och låt stelna, sedan är salvan klar att använda.

dante