Vad du kan göra i framtiden

Vad du kan göra i framtiden

Även om svenskarna är ett miljövänligt folk som gärna tar till sig ekologiska produkter, så är det endast 4 % som handlar ekologiskt idag. Detta stiger dock relativt snabbt men för att öka på siffran lite mer så finns det saker du kan tänka på.

  • Du behöver inte sadla om helt till ekologiskt, men att byta ut en eller ett par varor varje gång du handlar, är ett första steg.
  • Håll koll på ekomärkningar. Genom att handla varor med märkningar såsom KRAV, Svanen eller Blomman, så bidrar du till att företag inser vikten av att samarbeta med dem.
  • Säg till din butik att ta in mer ekologiskt. Ju fler kunder som begär detta, desto mer sannolikt är det att de tar in mer. Tänk på att alla ekologiska varor inte är dyrare än vanliga livsmedel eller produkter även om en stor del kräver att du betalar några kronor mer. Å andra sidan får du mer valuta för pengarna.
  • Få ut ditt eko-budskap. Blogga eller lägg upp bilder och texter om miljö eller ekologisk mat eller om livsmedel du önskade vore ekologiska, på sociala medier. På så sätt bidrar du till kunskap och ett växande intresse.
dante