Myter

Myter

Som i allt annat så finns det även ekologiska myter som det är dags att ta död på om ekologin i framtiden ska få en större betydelse.

  • ”Mat långväga ifrån kan inte vara ekologisk”. Detta stämmer inte då ekologi inte har med frakten att göra. Det är hur det har odlats eller tillverkats som involverar ekologin eller inte.
  • ”Hellre svenskt än eko”. Visst är det bra att gynna det egna landet men det är naturligtvis viktigt att inte bara Sverige får chans att bidra med sitt ekologiska tänk. Var därför inte rädd att köpa ekologiska varor från utlandet också.
  • ”Det är för dyrt att handla ekologiskt”. I vissa fall kan detta påstående stämma men överlag kan du få lika dyra/billiga ekolivsmedel som vanliga sådana. Dessutom kan man tänka på ett annorlunda sätt också. Med allt strunt vi handlar som godis, läsk och chips samt allt svinn som slängs, så kan det bli betydligt lättare i plånboken om du istället väljer bort denna ”mat” och satsar på helekologiska varor istället. Det är alltså också en prioriteringsfråga.
  • ”Lite skit rensar magen och det har ingen dött av”. Jo, faktiskt så dör det folk hela tiden i och med farliga ämnen och gifter i kemiska varor som ger upphov till cancer och andra sjukdomar.
dante